Вицепремиерът по управление на еврофондовете Атанас Пеканов заяви, че е възможно, ако

...
Вицепремиерът по управление на еврофондовете Атанас Пеканов заяви, че е възможно, ако
Коментари Харесай

И вицепремиерът Пеканов допусна забавяне на влизането в еврозоната

Вицепремиерът по ръководство на еврофондовете Атанас Пеканов съобщи, че е допустимо, ако в страната ни продължи да има политическа неустойчивост и няма постоянно държавно управление, да има закъснение с приема ни в еврозоната, който все още би трябвало да се случи на 1 януари 2024 г. Той разгласи тезата си от Вашингтон, в изявление за Би Ти Ви.

Пеканов, финансовия министър Росица Велкова, заедно с шефа на Българска народна банка Димитър Радев са във Вашингтон за годишните срещи на Управителните препоръки на Световната банка и Международния валутен фонд.  В рамките на форума делегацията ни е провела редица срещи с висши управителни екипи на Международния валутен фонд и Световната банка, както представители на интернационалните финансови институции и централни банки. Във фокуса на диалозите е проектът за възобновяване, както и влизането на страната ни в еврозоната.

" Влизането в еврозоната е доста значима и стратегическа цел пред България. Рисковете, които се виждат са от политическата неустойчивост, политическата неустойчивост и неналичието на парламент вероятно може да забави този развой. Ние разговаряхме и с Международния валутен фонд, и Световната банка по това по какъв начин най-добре да използван промените, които са заложени в Плана за възобновяване и устойчивост ", съобщи Пеканов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР